Dagen jeg lagde bloggen...

Hvorfor jeg endelig fikk rota meg til å lage en hjemmeside var jo som sagt fordi jeg hadde noe på hjertet den dagen og jeg synes det er viktig å få fram. Dette er noe jeg vet mange jenter/damer sliter med. HVORFOR er vi kvinner sååå utseendefokusert?

Jeg våknet til sol, spiste frokost og ordnet meg til trening. Jeg hadde en god start på dagen. Helt til jeg så meg selv i speilet da jeg kledde på meg. 🤒 Jeg har jo som jeg har skrevet her før mye hud etter så mye vekttap, så i utgangspunktet ser jeg nok litt "rar" ut. Jeg skamma meg over det jeg så, slengte en haug med stygge kommentarer til mitt eget speilbilde. Det endte med at jeg sto og hulka foran speilet. Hva hjalp dette meg? Det skal sies at jeg er spesielt følsom på dette i skrivende stund. Eggløsning og mensen ukene er jeg i et hormonelt kaos. Jeg tenkte og sa det høyt til meg sjøl, joda.. det er pga eggløsning du er såå feit i dag. Er ikke sånn vettu, uansett når jg ser meg i speilet, så finner jeg noe feil. HVORFOR ser vi så ofte etter "feil" ved oss selv istedet for å fokusere på alt det positive? HVORFOR sier vi stygge ting til oss selv? HVORFOR blir vi så fokusert på utseendet? Perfekt kropp, hva er det? Hadde noen spurt meg hadde jeg sagt: det er en muskuløs kropp, definert rygg, ikke fett, ingen hud som henger her og der, stram osv... Når jeg TENKER meg om, så er handler jo dette bare om utseende. En perfekt kropp er jo egentlig en kropp som utfører det du vil uten at du føler du dør. For meg før var det å gå opp en trapp et evig slit, nå kan jeg løpe opp den trappa. Jeg kan skrive i det uendelige hvor mye positivt som har skjedd og hva jeg klarer nå i forhold til da jeg var så overvektig, men enda er det kun utseendet jeg fokuserer på. Hvorfor kan jeg ikke bare være glad for det jeg har fått til, istedet for å tenke på det jeg har igjen? Hvorfor sammenligner jeg meg hele tiden med andre damer? HVORFOR er jeg så opptatt av utseendet istedet for alle de helsemessige gevinstene et sunt kosthold og trening har gitt meg?

HVORFOR kan vi ikke bare gi litt faen? Være fornøyd med det vi klarer, fornøyd med hvordan vi ser ut, si positive ting til oss selv, ikke sammenligne oss med andre, osv... Jeg tror jeg hadde fått det bedre da, men jeg har en laaaang vei å gå før jeg kommer dit. MEN jeg er villig til å jobbe med saken. 

Så fra i dag har jeg en utfordring til meg selv og til DEG. Når du står opp og ser deg sjøl i speilet, si minst en positiv ting om utseendet ditt. 💋 Ikke tull det bort når noen gir deg/meg komplimenter. Bare si TAKK! Dette blir det vanskligste for meg. Jeg tuller det alltid bort eller kommer med motkomplimenter, men alltid noe jeg mener. ❤

Lykke til! 🤩

Ha en strålende fin dag!

 

 

Kommentarer

10.06.2015 17:48

Hilde

Og: gleder meg til å høre "takk" neste gang du får et kompliment👍😅

13.06.2015 01:23

Christine

Haha... Det tviler jeg ikke på altså. Skal i hvertfall prøve så godt jeg kan. ;))

10.06.2015 17:46

Hilde

Fantastisk å lese her, Christine!! Rørende historie, og du er beviset på at det virkelig går an! Uansett ytre omstendigheter!! Og alt dette har gjort deg til den fantastiske dama du er i dag😍. Klem

13.06.2015 01:22

Christine

Tusen takk fineste Hilde. <3